Екипът на Градска библиотека „Пеньо Пенев“ честити Първият учебен ден на всички ученици и им пожелава „На добър час“! Специално за първокласниците сме подготвили изненада – безплатна годишна регистрация, която може да бъде направена до края на месеца в Детски отдел.

Публикувахте от 7858679294 в (817) 797-5306

Публикувахте от Градска библиотека "Пеньо Пенев" – Димитровград в 3652668665

Публикувахте от Градска библиотека "Пеньо Пенев" – Димитровград в Ð¡Ñ€ÑÐ´Ð°, 12 септември 2018 г.

Публикувахте от sporophorous в Ð¡Ñ€ÑÐ´Ð°, 12 септември 2018 г.

Публикувахте от Градска библиотека "Пеньо Пенев" – Димитровград в Ð¡Ñ€ÑÐ´Ð°, 12 септември 2018 г.

Публикувахте от Градска библиотека "Пеньо Пенев" – Димитровград в Ð¡Ñ€ÑÐ´Ð°, 12 септември 2018 г.

Имаме удоволствието да съобщим, че за втора поредна година Градска библиотека „Пеньо Пенев“ ще бъде домакин на безплатния подготвителен курс по програмиране за начинаещи „Programming Basics“, организиран от Софтуерния университет – гр. София. Той ще се проведе в продължение на 8 съботи, от 6 октомври до 24 ноември, в Читалнята на Библиотеката. В рамките на два месеца курсистите ще преминат през всички фундаментални теми в програмирането, като променливи, типове данни, условни конструкции, цикли и др. Курсът „Programming Basics“ дава начални умения по програмиране, необходими за всички технологични специалности в Софтуерния университет и завършва с практически изпит по програмиране (незадължителен), който е приемен в програмата по софтуерно инженерство на Софтуерния университет.
Той ще се проведе на 1 и 2 декември 2018 г. (онлайн).
Курсът е подходящ за всички с интереси към програмирането, не изисква предишен опит и не поставя възрастови ограничения. Желаещите могат да избират между две форми на обучение – присъствена или онлайн.

Кандидатстването за курса Programming Basics става онлайн, на сайта на Софтуерния университет: /softuni.bg/apply и ще продължи до 27 септември.

Одобрените участници, които не са читатели на Библиотеката, следва да направят своята регистрация до започването на курса (или най-късно на 6 октомври) в Заемна за възрастни.

Радваме се, че чрез съвместното реализиране на тази прекрасна инициатива даваме шанс на нашите съграждани за по-добра реализация и правим крачка напред към решаването на много значими обществени проблеми – младежката безработица и безработицата като цяло, недостига на квалифицирани кадри и липсата на подобни обучения в малките населени места.

Подпомагаме акцията на НЧ "Христо Ботев" с 56 пълни туби. Капачките са събирани от много наши приятели димитровградчани…

Публикувахте от Градска библиотека "Пеньо Пенев" – Димитровград в 8706523009

Тази година Ви изненадахме с нов Трон на читателя. Материали за изработването му ни предоставиха фирмите Ти Ви Би ООД и…

Публикувахте от (612) 726-0039 в 785-505-5873